Kwalificatie NK Squash 2015

Dag van Wesley

Het is zaterdag 31 januari 2015, ik stap mijn bed uit en ga mij mentaal voorbereiden op de kwalificatie van het NK squash.

Om 11.30 uur ga ik met mijn fiets naar Squash Delft, waar de kwalificatieronde voor mij vandaag plaats vind.

Een maal daar aangekomen meld ik mij aan bij de organisator en loop daarna naar mijn teammaat Michael die al aan het warmspelen is (met zijn zoontje) voor zijn wedstrijd.

Even later komt ook mijn andere teammaat Ramon aan om zijn wedstrijd te spelen. Met ze drieën gaan we even laten zien wat voor kwaliteit Dekker Zoetermeer in huis heeft.

Het is 12.00 uur de wedstrijd van Michael gaat beginnen, en natuurlijk gaan Ramon en ik hem aanmoedigen om  Michael door de kwalificatieronde heen te helpen. Gelukkig is daar ook onze redder in nood, Bart van Agteren onze toptrainer die komt helpen om ons van gouden tips te voorzien! Helaas was Levi te sterk voor onze topper Michael en verliest hij de wedstrijd met 3-1. Nu is het de beurt aan mij en Ramon om te spelen.

Samen met mijn tegenstander Pim gaan we de baan op om warm te spelen en vervolgens toch wel vol spanning die wedstrijd te beginnen.

Yes!!! het is 1-0, een goed maar pittig begin van de wedstrijd.

Even wat tips van Bart en weer gauw die baan op om verder te spelen.

Helaas hier en daar wat foutjes en het is 1-1.

Weer wat gouden tips van Bart en weer die baan op waarop het makkelijk 2-1 wordt voor mij.

Even een tegenvaller en Pim maakt het spannend met 2-2.

Maar ik ga natuurlijk niet verliezen, dus met de laatste tips van Bart ga ik weer die baan op om de laatste game te winnen. Deze laatste game was echt tot op de laatste punt spannend, ook kwam er steeds meer publiek kijken om het einde van de wedstrijd te zien.

Ik had de wedstrijd bijna gewonnen, had de 12-10 op me racket en mis….. op de tin, helaas.

Met volle moed pak ik de draad op om vervolgens met 11-11 verder te gaan.

Yes!!! 12-11 en door, en ja hoor de 13-11 valt, de spanning valt weg en de blijdschap komt er voor in de plaats.

Ik geef Pim een hand en bedank hem voor de spannende wedstrijd.

Vol trots ga ik de baan af geef Ramon, Isabel en Bart de high five en bedank de scheidsrechter voor het scheidsen. Nu kan ik mij voorbereiden voor het hoofdtoernooi van het NK volgende week in Amsterdam! Helaas hoor ik van Ramon dat hij de wedstrijd met 3-1 verloren heeft.

Ik bedank top trainer Bart natuurlijk voor de gouden tips die mij door de kwalificatie hebben geholpen.

Ook de supporters bedank ik voor het aanmoedigen.

Ik rust nog wat uit en kijk nog hier en daar naar andere spelers die aan het spelen zijn.Vervolgens douchen en weer terug naar huis.