Ter Sluis en Schweertman kampioenen NK 2017

Tessa ter Sluis (PSA-109) en Piëdro Schweertman (PSA-74) hebben de nationale squashtitels veroverd. Waar Schweertman op voorhand dé topfavoriet was, kwam de titel van Ter Sluis als een volslagen verrassing.

In een volgepakt Dekker Zoetermeer werden de finales van de Dames en Heren A gespeeld. De host van het Cloud66/NK Squash 2017 heeft er werkelijk alles aan gedaan om het de bezoekers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Zo was de livestream uitstekend, was de show rondom de wedstrijden prachtig en hadden ze de ruimte optimaal benut. De als eerste geplaatste Milou van der Heijden (PSA-40) en Ter Sluis mochten als eerste het strijdtoneel betreden voor de finale in de Dames A. Ter Sluis had het in de halve finale enorm lastig met Judith Diepeveen, die uiteindelijk vierde werd na een nipte verliespartij tijdens een geweldige troostfinale tegen Milja Dorenbos. In de finale was daar echter nauwelijks iets van te zien. Tessa joeg haar tegenstandster de hele baan over en speelde met ijzersterke drops al snel een 10-4 voorsprong bij elkaar. Van der Heijden kwam daarna beter in haar spel, maar kwam toch te laat om de eerste game nog binnen te slepen (11-9). In de tweede game was de Brabantse topfavoriete duidelijk sterker en leek ze orde op zaken te stellen (4-11). In het derde en vierde bedrijf was het daarentegen weer Ter Sluis die dicteerde. Waar ze normaal gesproken nog wel eens wat ballen down slaat met haar risicovolle spel viel gisteren alles goed. Na de winst van de derde game door Ter Sluis (11-5) ontstond er enige onrust in het publiek. “Wat gebeurt hier?” was een veel gehoorde tekst. Ook in de laatste game was er van zenuwen geen sprake van Ter Sluis, waardoor ze de winst en haar eerste nationale titel binnenhaalde (11-8).

Na de vrouwen was het de beurt aan de mannen voor een rematch van 2015. Toen was Sebastiaan Weenink te sterk voor Schweertman, maar liet hij dat dit jaar weer gebeuren? ‘The Iceman’ begon stroef aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Daarna kwam de speler van Victoria Squash Rotterdam beter in zijn spel en en haalde hij alsnog de game binnen (12-10). In de tweede (11-7) en derde game (11-8) kon Weenink goed meekomen, maar op cruciale momenten bleek Schweertman toch doorslaggevender met een overwinning tot gevolg. Rene Mijs eindigde knap als derde door in de strijd om het brons Bart Ravelli met 3-2 te verslaan.

Klik hier voor alle uitslagen van het Cloud66 / NK Squash 2017.

bron: squashlife.nl